:: ECONOMY :: БРЕНД – ЗАСІБ ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ВІТЧИЗНЯНИХ ПІДПРИЄМСТВ :: ECONOMY :: БРЕНД – ЗАСІБ ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ВІТЧИЗНЯНИХ ПІДПРИЄМСТВ
:: ECONOMY :: БРЕНД – ЗАСІБ ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ВІТЧИЗНЯНИХ ПІДПРИЄМСТВ
 
UA  RU  EN
         

Світ наукових досліджень. Випуск 29

Термін подання матеріалів

23 квітня 2024

До початку конференції залишилось днів 26



  Головна
Нові вимоги до публікацій результатів кандидатських та докторських дисертацій
Редакційна колегія. ГО «Наукова спільнота»
Договір про співробітництво з Wyzsza Szkola Zarzadzania i Administracji w Opolu
Календар конференцій
Архів
  Наукові конференції
 
 Лінки
 Форум
Наукові конференції
Наукова спільнота - інтернет конференції
Світ наукових досліджень www.economy-confer.com.ua

 Голосування 
З яких джерел Ви дізнались про нашу конференцію:

соціальні мережі;
інформування електронною поштою;
пошукові інтернет-системи (Google, Yahoo, Meta, Yandex);
інтернет-каталоги конференцій (science-community.org, konferencii.ru, vsenauki.ru, інші);
наукові підрозділи ВУЗів;
порекомендували знайомі.
з СМС повідомлення на мобільний телефон.


Результати голосувань Докладніше

 Наша кнопка
www.economy-confer.com.ua - Економічні наукові інтернет-конференції

 Лічильники
Українська рейтингова система

БРЕНД – ЗАСІБ ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ВІТЧИЗНЯНИХ ПІДПРИЄМСТВ

 
22.02.2011 10:47
Автор: Трофименко Яна Володимирівна, студентка Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут”
[Менеджмент. Маркетинг]
Сучасний етап світового розвитку характеризується значним поглибленням процесів інтеграції економічного, політичного, культурного життя країн. Для характеристики цих явищ з’являється термін “глобалізація” – формування єдиного планетарного простору. В економічному житті відбувається зростання ролі зовнішніх економічних факторів, створення світового ринку, розробка і впровадження єдиних правил для всіх учасників. Стійкий розвиток українських підприємств на міжнародних ринках обумовлений ефективністю розробки міжнародної маркетингової стратегії, яка визначає як ринок споживача, товарну, цінову і комунікативну політику, так і допомагає їм виходити на нові зовнішні ринки.
Проте вітчизняні підприємства ще не пристосовані до світової конкуренції. До причин цього явища можна віднести: пострадянські принципи ведення діяльності, недосконалий розвиток менеджменту та маркетингу, невисока якість продукції та інші.
Одним із напрямків підвищення конкурентоспроможності підприємств як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках може стати розробка і просування справжніх українських брендів.
Термін “бренд” походить від давньонорвезького слова і означає “ставить клеймо”. Спочатку це поняття використовувалось для позначення джерела, власника чи виробника товару. Сьогодні бренд вживається для ідентифікації товарів чи послуг одного продавця або групи продавців, а також для відокремлення від товарів чи послуг конкурентів[2, c. 226].
 Цінність бренда полягає в його призначенні, тобто у здатності до формування у споживача комплексу унікальних специфічних, утилітарних і символічних цінностей, призначених для задоволення функціональних, соціальних, психологічних, економічних потреб споживача [3, с. 79]. 
 Ф. Котлер відносив до специфічних,  індивідуальних складових цінностей бренда такі: уміння підкріплювати повідомлення про товар реальними даними; рішучість і завзятість в досягненні поставленої мети; готовність надати об’єктивні докази про заявлені позиції; постійне вдосконалення характеристик продукції (товару, послуг); здатність створювати і відстоювати бездоганну репутацію товару компанії; упровадження ефективних заходів із випробування, обміну, забезпечення гарантійного обслуговування і високого рівня сервісу     [2, с. 239]. 
До складових факторів успіху бренда, можна віднести:  упевненість клієнта  в  якості  продукту;  виключність  товару  (унікальність,  диференційованість),  позачасова актуальність;  традиції  (історія бренда); провідний  стан на ринку; метафоричність (пробудження емоцій); послідовна рекламна компанія.
Одним  із основних завдань  за  визначенням  цінностей  бренда є те, що саме бренд –  інструмент формування довгострокових конкурентних переваг підприємства. Також слід підкреслити перевагу споживачів до брендів, для яких характерними є почуття довіри, задоволення потреб від використання цього виду товару чи послуги, де вагому роль відіграють поінформованість, висока якість та допустима ціна, інноваційна та комунікативна підтримка, вишуканість, престиж, глобальні зв’язки. Ціннісні аспекти бренду  проектуються на  бренди продукції українського ринку. Так, можна виокремити приклади українських брендів “Світоч”, “А.В.К”, “Roshen”.
Nemiroff – один із найвідоміших українських брендів за кордоном. За підсумками минулого року бренд Nemіroff увійшов до ТОП-3 світового горілчаного  ринку  за  даними  міжнародного  галузевого  рейтингу  ”World  Mіllіonaіres  Club”  (Світовий  Клуб  Мільйонерів)  авторитетного  британського  журналу  “Drіnks Іnternatіonal”. На вітчизняному ринку компанія Nemiroff – один із лідерів алкогольної продукції.  Бренд “Верес”, завдяки унікальним цінностям, роблячи основний акцент на якість та культурні традиції нації, асоціації з рідною природою, на сьогодні  займає понад 20% ринку плодовоовочевої продукції та 20% ринку соусів.
Отже, визначення основних аспектів  цінності  бренда  доводить, що саме бренд надає можливості зрозуміти сильні та слабкі сторони підприємства, сконцентрувати ресурси в певному напрямку, досягти більш високого результату. Сильний бренд  із яскраво вираженими ціннісними позиціями є найціннішим активом компанії,  інструментом формування довгострокових конкурентних переваг підприємства, створенням додаткової вартості капіталу, просування товару на вітчизняних та світових ринках.

Список використаної літератури:
1.Винкельманн П. Маркетинг и сбыт: основы ориентированного на рынок управления компанией / П. Винкельманн. – М.: Изд. дом Гребенникова 2006. – 668 с. 
2.Котлер Ф. Маркетинг  менеджмент  /  Ф.  Котлер;  перевод  с  англ.  под  ред.  О.А. Третьяка, Л.В. Волоковой, Ю.Н. Каптуревского. 2-е изд. – СПб.: Питер, 1999. – 896 с. 
3.Шарков Ф.И.  Брендинг  и  культура  организации  (управление  брендом  как элементом культуры организации)  / Ф.И. Шарков. – М.: Социальные отношения, Перспектива, 2003. – 268 с. 

e-mail: yanatrophymenko@mail.ru

Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License

допомогаЗнайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter


 Інші наукові праці даної секції
СПЕЦІФІКА УПРАВЛІННЯ ОРГАНІЗАЦІЙНИМ РОЗВІТКОМ СУЧАСНИХ ПІДПРИЄМСТВ
24.02.2011 23:36
АКТУАЛЬНІСТЬ ІРО ДЛЯ УКРАЇНСЬКИХ КОМПАНІЙ В КОНТЕКСТІ ПРІОРИТЕТНИХ ЗАВДАНЬ РОЗВИТКУ БІЗНЕСУ
23.02.2011 23:10
ЕФЕКТИВНІ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ
23.02.2011 13:09
ВЗАЄМОДІЯ СУБ’ЄКТІВ ТУРИСТИЧНОГО РИНКУ В УПРАВЛІННІ ЯКІСТЮ ТУРИСТИЧНОГО ПРОДУКТУ
23.02.2011 11:16
ФУНКЦІЇ АПАРАТУ УПРАВЛІННЯ У ПРИЙНЯТТІ СТРАТЕГІЧНИХ РІШЕНЬ
22.02.2011 20:25
СИСТЕМА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ В УМОВАХ СУЧАСНОГО РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВА
22.02.2011 10:31
ОЦІНЮВАННЯ МЕТОДІВ ЕКОНОМІЧНОГО ПРОГНОЗУВАННЯ ПАРАМЕТРІВ РИНКУ ПІДПРИЄМСТВ МАШИНОБУДУВАННЯ
21.02.2011 18:17
ПРОБЛЕМИ СТРАТЕГІЧНОГО ПЛАНУВАННЯ В СУЧАСНИХ УМОВАХ
21.02.2011 12:30
ЧИННИКИ ВПЛИВУ НА СТИМУЛИ І МОТИВИ ІННОВАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ
09.02.2011 15:46
МЕТОДОЛОГІЧНІ ПІДХОДИ ДО ПОЛІТИКИ ФОРМУВАННЯ АГРАРНОЇ СТРУКТУРИ
05.02.2011 17:19




© 2010-2024 Всі права застережені При використанні матеріалів сайту посилання на www.economy-confer.com.ua обов’язкове!
Час: 0.516 сек. / Mysql: 1367 (0.458 сек.)