:: ECONOMY :: УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ТОВАРУ ЯК ЗАЛОГ УСПІХУ У ВИРОБНИЦТВІ :: ECONOMY :: УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ТОВАРУ ЯК ЗАЛОГ УСПІХУ У ВИРОБНИЦТВІ
:: ECONOMY :: УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ТОВАРУ ЯК ЗАЛОГ УСПІХУ У ВИРОБНИЦТВІ
 
UA  RU  EN
         

Світ наукових досліджень. Випуск 29

Термін подання матеріалів

23 квітня 2024

До початку конференції залишилось днів 0



  Головна
Нові вимоги до публікацій результатів кандидатських та докторських дисертацій
Редакційна колегія. ГО «Наукова спільнота»
Договір про співробітництво з Wyzsza Szkola Zarzadzania i Administracji w Opolu
Календар конференцій
Архів
  Наукові конференції
 
 Лінки
 Форум
Наукові конференції
Наукова спільнота - інтернет конференції
Світ наукових досліджень www.economy-confer.com.ua

 Голосування 
З яких джерел Ви дізнались про нашу конференцію:

соціальні мережі;
інформування електронною поштою;
пошукові інтернет-системи (Google, Yahoo, Meta, Yandex);
інтернет-каталоги конференцій (science-community.org, konferencii.ru, vsenauki.ru, інші);
наукові підрозділи ВУЗів;
порекомендували знайомі.
з СМС повідомлення на мобільний телефон.


Результати голосувань Докладніше

 Наша кнопка
www.economy-confer.com.ua - Економічні наукові інтернет-конференції

 Лічильники
Українська рейтингова система

УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ТОВАРУ ЯК ЗАЛОГ УСПІХУ У ВИРОБНИЦТВІ

 
08.12.2010 10:12
Автор: Тітарюк Олеся Олександрівна, студентка факультету менеджменту Запорізького національного університету, м. Запоріжжя
[Економіка та підприємництво. Менеджмент підприємств та організацій]

Якість – комплексне поняття, що характеризує ефективність усіх сторін діяльності: розробка стратегії, організація виробництва, маркетинг і ін. Найважливішою складовою всієї системи якості є якість продукції [1]. У свою чергу якість продукції є складовою і наслідком якості роботи. Тут безпосередньо оцінюється якість придатної продукції, думка споживача, аналізуються рекламації.
Формування якості продукції починається на стадії її проектування. У фазі дослідження розробляють технічні та економічні принципи, створюють функціональні зразки (моделі). Після цього створюють основу виробничої документації і дослідний зразок. На стадії конструктивно-технологічних робіт підготовляють впровадження виробу у виробництво [2].
Важливими властивостями для оцінки якості є [3]:
- технічний рівень, що відбиває матеріалізацію в продукції;
- естетичний рівень, що характеризується комплексом властивостей, пов'язаних з естетичними відчуттями і поглядами;
- технічна якість, що припускає гармонічне ув'язування передбачуваних і фактичних споживчих властивостей в експлуатації виробу.
З розвитком науково-технічного прогресу, наслідком якого стала автоматизація виробництва, з'явилися автоматичні пристрої для управління складним устаткуванням й іншими системами. Виникло поняття «надійність». Таким чином, поняття якості постійно розвивалося та уточнювалося. У зв'язку з необхідністю контролю якості були розроблені методи збору, обробки та аналізу інформації про якість.
Стан справ в області управління якістю для підприємств України не можна визначити як задовільний. Розвиток експортних відносин показує, що продукція вітчизняних підприємств є неконкурентоспроможною на світовому ринку саме за якістю. У цьому зв'язку набуває особливого значення проблема розробки та впровадження дійових методів управління витратами на забезпечення якості продукції
Для свого подальшого існування та виживання за кризових умов підприємство має наступні альтернативи :
1. Стратегія 1. Нічого нового не розпочинати, тобто вести бізнес як звичайно, як склалося історично.
2. Стратегія 2. Розробити короткострокову програму збільшення прибутку при загальному зниженні витрат.
3. Стратегія 3. Впровадити загальне управління якістю.
4. Стратегія 4. Зробити радикальний редизайн і реінжиніринг бізнес-процесів (бізнесу), створивши гнучке підприємство, що миттєво реагує на зміни зовнішнього середовища.
Отже, основним завданням підприємства за будь-яких умов в економіці є розробка такої стратегії управління, яка дозволить ефективно розподіляти обмежені фінансові ресурси між пріоритетними напрямками управління якістю продукції з метою її підвищення і одночасної мінімізації витрат.


Список використаної літератури:
1. Агєєв Є. Я. Управління якістю: навч.-метод. посібник для самостійної роботи по вивч. дисципліни. - Львів: Новий Світ-2000, 2009. – 240 с.
2. Топольник В. Г., Котляр М. А. Сертифікація і управління якістю: Навч. посібник / М-во освіти і науки України, Львів: Магнолія-2006, 2009. –
3. Іващенко О.В., Алфер'єва І.О. Складові управління якістю продукції // Держава та регіони. Серія: Економіка та підприємництво. – 2007. – № 1. –С. 130-132.


e-mail: kukuska-leska@yandex.ru

Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License

допомогаЗнайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter


 Інші наукові праці даної секції
МЕНЕДЖМЕНТ ЗНАННЯМИ ПЕРСОНАЛУ В УМОВАХ ІНФОРМАЦІЙНОГО ПЕРЕВАНТАЖЕННЯ
30.11.2010 20:39
БІОВОДЕНЬ: ПЕРСПЕКТИВИ ДЛЯ УКРАЇНИ
29.11.2010 16:15
МОДЕЛІ ОЦІНКИ ЕФЕКТИВНОСТІ ПРОГРАМНО-ЦІЛЬОВОГО УПРАВЛІННЯ
25.11.2010 18:16
ЕКОНОМІЧНІ АСПЕКТИ ЗЕРНОВИРОБНИЦТВА В УКРАЇНІ
21.11.2010 13:17
ОСОБЛИВОСТІ ВПЛИВУ ЧИННИКІВ НА СОБІВАРТІСТЬ ПРОДКУЦІЇ
19.11.2010 13:22
ШЛЯХИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ МАЛОГО ПІДПРИЄМСТВА
13.11.2010 10:07
РОЗВИТОК ЕКОНОМІЧНИХ ВЗАЄМОВІДНОСИН У МОЛОКОПРОДУКТОВІЙ ГАЛУЗІ
12.11.2010 09:31
ФІНАНСОВИЙ МЕХАНІЗМ АГРОФОРМУВАНЬ В СУЧАСНОМУ ЕКОНОМІЧНОМУ ПРОСТОРІ
10.11.2010 13:08
УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ ПЛАНУВАННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ СПОЖИВЧОЇ КООПЕРАЦІЇ УКРАЇНИ
10.11.2010 12:58
ВПЛИВ ВНУТРІШНІХ ТА ЗОВНІШНІХ ЧИННИКІВ НА ВИБІР МЕТОДІВ НАРАХУВАННЯ АМОРТИЗАЦІЇ ОСНОВНИХ ЗАСОБІВ ПІДПРИЄМСТВ
09.12.2010 10:26




© 2010-2024 Всі права застережені При використанні матеріалів сайту посилання на www.economy-confer.com.ua обов’язкове!
Час: 0.202 сек. / Mysql: 1396 (0.158 сек.)