:: ECONOMY :: КАДРОВА БЕЗПЕКА ПІДПРИЄМСТВ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА РЕГІОНУ В СУЧАСНИХ УМОВАХ ГОСПОДАРЮВАННЯ :: ECONOMY :: КАДРОВА БЕЗПЕКА ПІДПРИЄМСТВ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА РЕГІОНУ В СУЧАСНИХ УМОВАХ ГОСПОДАРЮВАННЯ
:: ECONOMY :: КАДРОВА БЕЗПЕКА ПІДПРИЄМСТВ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА РЕГІОНУ В СУЧАСНИХ УМОВАХ ГОСПОДАРЮВАННЯ
 
UA  RU  EN
         

Світ наукових досліджень. Випуск 30

Термін подання матеріалів

24 травня 2024

До початку конференції залишилось днів 19



  Головна
Нові вимоги до публікацій результатів кандидатських та докторських дисертацій
Редакційна колегія. ГО «Наукова спільнота»
Договір про співробітництво з Wyzsza Szkola Zarzadzania i Administracji w Opolu
Календар конференцій
Архів
  Наукові конференції
 
 Лінки
 Форум
Наукові конференції
Наукова спільнота - інтернет конференції
Світ наукових досліджень www.economy-confer.com.ua

 Голосування 
З яких джерел Ви дізнались про нашу конференцію:

соціальні мережі;
інформування електронною поштою;
пошукові інтернет-системи (Google, Yahoo, Meta, Yandex);
інтернет-каталоги конференцій (science-community.org, konferencii.ru, vsenauki.ru, інші);
наукові підрозділи ВУЗів;
порекомендували знайомі.
з СМС повідомлення на мобільний телефон.


Результати голосувань Докладніше

 Наша кнопка
www.economy-confer.com.ua - Економічні наукові інтернет-конференції

 Лічильники
Українська рейтингова система

КАДРОВА БЕЗПЕКА ПІДПРИЄМСТВ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА РЕГІОНУ В СУЧАСНИХ УМОВАХ ГОСПОДАРЮВАННЯ

 
14.12.2016 16:05
Автор: Мілашовська Ольга Іванівна, доктор економічних наук, професор, Мукачівський державний університет; Грянило Анжеліка Василівна, асистент, Мукачівський державний університет; Підгорецька Любов Володимирівна, студентка групи ГРС-31, Мукачівський державний університет
[Секція 1. Економіка та підприємництво;]

В умовах нестабільності економіки і підприємництва важливе значення у процесі функціонування підприємств готельно-ресторанного господарства відіграє поняття кадрової безпеки. Зміст поняття «кадрова безпека» є характеристика та обгрунтування стану економічної системи при якому відбувається ефективне функціонування всіх її складових, забезпечення захищеності та здатність протистоянь внутрішнім і зовнішнім впливам і загрозам пов’язаних з персоналом, змістовний та структурний аналіз, діагностика та прогнозування впливу діяльності персоналу на внутрішні та зовнішні показники вказаної економічної системи [1, c. 275].

Дослідивши заклади готельно-ресторанного господарства регіону та стан кадрової безпеки встановили спеціальні критерії і визначили їх параметри стосовно кадрової служби, її зобов’язання: запровадити застосування поточних і планових значень показників кадрової безпеки для планування на довго- та короткострокову перспективу; здійснювати постійний моніторинг та аналіз установлених показників у сфері обслуговування; брати участь у розробленні й реалізації сценаріїв і заходів щодо стабілізації параметрів діяльності готельно-ресторанних підприємств.

Моніторинг необхідно здійснювати з метою визначення та прогнозу негативних явищ та дій щодо інтересів і об'єктів кадрової безпеки в готельно-ресторанному бізнесі. Виявили, що несприятливі явища і процеси можуть бути виражені у наступному: виникненні нез'ясовних фінансових, технологічних та інформаційних явищ і процесів; виникненні форс-мажорних обставин; нез'ясованій або негативній поведінці окремих працівників і їх груп; виникненні конфліктних ситуацій між внутрішніми і зовнішніми суб'єктами бізнесу; підозрілому інтересі з боку зовнішніх суб'єктів до діяльності підприємства готельно-ресторанного бізнесу, об'єкта, його персоналу, керівництва, інформації, матеріальних засобів і грошових коштів; виникненні проблем особистої безпеки працівників та ін [2, c.75]. 

З позиції служби управління персоналом кожен кандидат на вакансію в організації, так само як і кожен працівник підприємства готельно-ресторанного господарства, повинен постійно розглядатися як джерело кадрового ризику і потенційної загрози [3, c.74]. В даний час до ризиків, що виникають в підсистемі управління персоналом підприємства готельно-ресторанного господарства, відносять наступні загрози з боку співробітників: пряме розкрадання майна підприємства; використання ресурсів підприємства у власних цілях; навмисне псування і знищення майна підприємства; отримання заробітної плати за невиконануроботу; продаж відомостей, що становить комерційну таємницю; порушення трудової дисципліни; створення в колективі несприятливого морально-псіхологічного клімату.

Таким чином, запровадження системи кадрової безпеки та постійний контроль за її функціонуванням є невід’ємною складовою процесу функціонування закладів готельно-ресторанного бізнесу регіону, тому для виявлення та усунення ризиків та загроз кадрової безпеки на підприємствах регіону необхідно застосовувати методи управління ризиками.




Список використаних джерел:

1. Ортинський В. Л. Економічна безпека підприємств, організацій та установ: навч. посібник / В. Л. Ортинський, І. С. Керницький, З. Б. Живко. – Київ : Правова єдність, 2009 . – 542 с. 

2. Капустін М. Про деякі проблеми економічної безпеки підприємництва // Персонал/ М. Капустін – 2007. - №6. – С.74-77

3. Ткачук Т. Характерні особливості конкурентної розвідки та промислового шпигунства. Персонал./ Т. Ткачук– 2007. - №2. – С.72-78.



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License

допомогаЗнайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter


 Інші наукові праці даної секції
ПIДХOДИ ДO КЕРУВАННЯ ПРИБУТКOМ ПIДПРИЄМCТВA У ТЕПЕРЕШНІЙ ЧАС
29.11.2016 18:18
КОНЦЕПТУАЛЬНІ ЗАСАДИ КАЗНАЧЕЙСЬКОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ УКРАЇНИ ЗА ДОХОДАМИ ТА ШЛЯХИ ЙОГО ВДОСКОНАЛЕННЯ
18.12.2016 16:51
КАЗНАЧЕЙСТВО УКРАЇНИ ЯК СИСТЕМА УПРАВЛІННЯ ФІНАНСОВИМИ ПОТОКАМИ УКРАЇНИ
18.12.2016 16:48
УПРАВЛІННЯ ФІНАНСОВИМИ РЕСУРСАМИ ОРГАНIВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ
18.12.2016 16:42
ОСНОВНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ, ЯКІ ВИЗНАЧАЮТЬ ФОРМАТ БІЗНЕС-МОДЕЛІ ПІДПРИЄМСТВА РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА
18.12.2016 16:28
ОСОБЛИВОСТІ ПІДХОДІВ ДО РОЗРАХУНКУ ВАРТОСТІ БУДІВЕЛЬ ТА СПОРУД
17.12.2016 21:43
НОВІ ТЕНДЕНЦІЇ СУЧАСНОГО МАРКЕТИНГУ ПІДПРИЄМСТВА
17.12.2016 21:28
ОРГАНІЗАЦІЯ ЗАХИСТУ КОМЕРЦІЙНОЇ ТАЄМНИЦІ НА ПІДПРИЄМСТВІ
17.12.2016 20:06
КРАУДФАНДИНГ: СВІТОВІ ТЕНДЕНЦІЇ ТА ВІТЧИЗНЯНІ РЕАЛІЇ
17.12.2016 18:05
ВИКОРИСТАННЯ ЕКОНОМЕТРИЧНИХ МОДЕЛЕЙ ДЛЯ ПРОГНОЗУВАННЯ ПРИБУТКУ ПІДПРИЄМСТВА
17.12.2016 17:38




© 2010-2024 Всі права застережені При використанні матеріалів сайту посилання на www.economy-confer.com.ua обов’язкове!
Час: 0.215 сек. / Mysql: 1396 (0.169 сек.)