:: ECONOMY :: ЕКОНОМІЧНА СТІЙКІСТЬ ПІДПРИЄМСТВА В СУЧАСНИХ УМОВАХ ГОСПОДАРЮВАННЯ :: ECONOMY :: ЕКОНОМІЧНА СТІЙКІСТЬ ПІДПРИЄМСТВА В СУЧАСНИХ УМОВАХ ГОСПОДАРЮВАННЯ
:: ECONOMY :: ЕКОНОМІЧНА СТІЙКІСТЬ ПІДПРИЄМСТВА В СУЧАСНИХ УМОВАХ ГОСПОДАРЮВАННЯ
 
UA  RU  EN
         

Світ наукових досліджень. Випуск 30

Термін подання матеріалів

24 травня 2024

До початку конференції залишилось днів 22



  Головна
Нові вимоги до публікацій результатів кандидатських та докторських дисертацій
Редакційна колегія. ГО «Наукова спільнота»
Договір про співробітництво з Wyzsza Szkola Zarzadzania i Administracji w Opolu
Календар конференцій
Архів
  Наукові конференції
 
 Лінки
 Форум
Наукові конференції
Наукова спільнота - інтернет конференції
Світ наукових досліджень www.economy-confer.com.ua

 Голосування 
З яких джерел Ви дізнались про нашу конференцію:

соціальні мережі;
інформування електронною поштою;
пошукові інтернет-системи (Google, Yahoo, Meta, Yandex);
інтернет-каталоги конференцій (science-community.org, konferencii.ru, vsenauki.ru, інші);
наукові підрозділи ВУЗів;
порекомендували знайомі.
з СМС повідомлення на мобільний телефон.


Результати голосувань Докладніше

 Наша кнопка
www.economy-confer.com.ua - Економічні наукові інтернет-конференції

 Лічильники
Українська рейтингова система

ЕКОНОМІЧНА СТІЙКІСТЬ ПІДПРИЄМСТВА В СУЧАСНИХ УМОВАХ ГОСПОДАРЮВАННЯ

 
17.03.2017 12:38
Автор: Юченкова Анастасія Євгеніївна, студентка Київського національного університету технологій та дизайну
[Секція 1. Економіка та підприємництво;]

Вітчизняні підприємства працюють в сучасних мінливих умовах невизначеності та ризику, що потребують від них підтримки високого рівня економічної стійкості. Зміна економічної активності, криза в економічній та фінансовій системах істотно впливають на стійкість суб’єктів господарювання. Багато підприємств на сьогоднішній день під впливом зовнішніх і внутрішніх чинників не можуть забезпечувати належний рівень економічної стійкості. Актуальність дослідження вітчизняних підприємств визначають умови економічної дестабілізації та пошук загроз економічної стійкості.

Метою дослідження є аналіз економічної стійкості ТОВ «ТРАНСЕКСПЕСЕРВІС» та чинників, що її обумовлюють.

З метою оцінювання рівня економічної стійкості ТОВ «ТРАНСЕКСПЕСЕРВІС» розглянуто сукупність взаємопов’язаних складових економічної стійкості за функціональною ознакою, такі як фінансова, виробнича, інвестиційно-інноваційна стійкості та стійкість рівня організаційної культури.

Для аналізу кожної складової було використано низку коефіцієнтів, що дають можливість зробити наступні висновки:

- значення коефіцієнтів концентрації власного капіталу (автономії) за 2014-2015 роки знаходяться в гранично допустимій межі, а в 2013 році коефіцієнт був менше допустимого рівня, це свідчить про те, що в 2013 році підприємство мало критичний фінансовий стан;

- коефіцієнт фінансової залежності за 2014-2015 роки знаходяться в гранично допустимих межах, а у 2013 році перевищує своє граничне значення, що свідчить про загрозу фінансовій незалежності підприємства;

- коефіцієнт рентабельності продажів у 2015 році був нижче допустимого рівня, ще вказує на зниження суми операційного прибутку;

- коефіцієнт кваліфікації працівників у 2015 році порівняно з попереднім роком виріс, і вказує на достатній рівень кваліфікації працівників;

- коефіцієнт рівня трудової дисципліни персоналу не стабільний, але він знаходиться в допустимих межах.

З метою побудови узагальненої оцінки рівня економічної стійкості підприємства було використано інтегральний показник, розрахований на основі показників–індикаторів та вагових коефіцієнтів. Впродовж 2013-2015 років інтегральний показник зменшився з 0,73 до 0,69, що вказує на зменшення рівня економічної стійкості ТОВ «ТРАНСЕКСПЕСЕРВІС».

Отже, найбільш проблемною складовою стійкості ТОВ «ТРАНСЕКСПЕСЕРВІС» є виробнича стійкість та стійкість рівня організаційної культури.

Для підвищення виробничої стійкості ТОВ «ТРАНСЕКСПЕСЕРВІС» доцільно провести оновлення основних виробничих фондів. З метою підвищення стійкості рівня організаційної культури необхідно оновити традиції, норми, правила, цінності організації, які сприймаються персоналом організації і стають потужним стимулом для формування ефективної системи управління та якісного складу працівників організації.

Список використаних джерел:

1. Корчагіна О. В. Економічна стійкість підприємства [Електронний ресурс]. - Режим доступу: http://www.m-cconomy.ru/art.php?nArtId=820.

2. Офіційний сайт ТОВ «ТРАНСЕКСПЕСЕРВІС» [Електронний ресурс]. - Режим доступу: http://transekspeservs-tzov.biz-gid.ru/

________________________________

Науковий керівник: Дернова Ірина Анатоліївна, к.е.н.,  Київський національний університет технологій та дизайну



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License

допомогаЗнайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter


 Інші наукові праці даної секції
ВПЛИВ ФЕНОМЕНУ ПОКАЗНОГО СПОЖИВАННЯ НА УКРАЇНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
21.03.2017 14:14
ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ КОНКУРЕНТНОЇ СТРАТЕГІЇ ПІДПРИЄМСТВА РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА
20.03.2017 13:51
ВАЖЛИВІСТЬ ПОКАЗНИКІВ КОРПОРАТИВНОГО МЕНЕДЖМЕНТУ ЯКІ Є НЕОБХІДНИМИ ПРИ ОЦІНЦІ ЕФЕКТИВНОСТІ УПРАВЛІННЯ НА ПІДПРИЄМСТВАХ
20.03.2017 13:12
NEURAL NETWORKS: A COMPARATIVE STUDYUSING FLEXIBLE NONLINEAR ECONOMETRIC MODELS
17.03.2017 12:46
НЕОБХІДНІСТЬ ЗАПРОВАДЖЕННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ВИТРАТАМИ НА СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВАХ
17.03.2017 12:34
КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВА І ПРОДУКЦІЇ ТА ШЛЯХИ ЇЇ ПІДВИЩЕННЯ
17.03.2017 11:46
ЗАХОДИ ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ МОЛОКОПЕРЕРОБНОЇ ГАЛУЗІ
16.03.2017 15:00
АНАЛІЗ ФІНАНСОВОГО СТАНУ ПІДПРИЄМСТВА ТА ЙОГО ЗНАЧЕННЯ В УМОВАХ НЕСТАБІЛЬНОСТІ РОЗВИТКУ ЗОВНІШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА
15.03.2017 18:54
ІННОВАЦІЇ ЯК ОСНОВА КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОЇ ЕКОНОМІКИ
15.03.2017 13:25
ФОРМУВАННЯ РИНКУ УКРАЇНСЬКОГО БІОПАЛИВА: ПЕРЕДУМОВИ, ПЕРСПЕКТИВИ, СТРАТЕГІЯ
15.03.2017 13:08




© 2010-2024 Всі права застережені При використанні матеріалів сайту посилання на www.economy-confer.com.ua обов’язкове!
Час: 0.236 сек. / Mysql: 1396 (0.187 сек.)