:: ECONOMY :: ВПЛИВ РАЦІОНАЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ НА СТАН ШКІРИ ОБЛИЧЧЯ  :: ECONOMY :: ВПЛИВ РАЦІОНАЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ НА СТАН ШКІРИ ОБЛИЧЧЯ
:: ECONOMY :: ВПЛИВ РАЦІОНАЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ НА СТАН ШКІРИ ОБЛИЧЧЯ
 
UA  RU  EN
         

Світ наукових досліджень. Випуск 30

Термін подання матеріалів

24 травня 2024

До початку конференції залишилось днів 16



  Головна
Нові вимоги до публікацій результатів кандидатських та докторських дисертацій
Редакційна колегія. ГО «Наукова спільнота»
Договір про співробітництво з Wyzsza Szkola Zarzadzania i Administracji w Opolu
Календар конференцій
Архів
  Наукові конференції
 
 Лінки
 Форум
Наукові конференції
Наукова спільнота - інтернет конференції
Світ наукових досліджень www.economy-confer.com.ua

 Голосування 
З яких джерел Ви дізнались про нашу конференцію:

соціальні мережі;
інформування електронною поштою;
пошукові інтернет-системи (Google, Yahoo, Meta, Yandex);
інтернет-каталоги конференцій (science-community.org, konferencii.ru, vsenauki.ru, інші);
наукові підрозділи ВУЗів;
порекомендували знайомі.
з СМС повідомлення на мобільний телефон.


Результати голосувань Докладніше

 Наша кнопка
www.economy-confer.com.ua - Економічні наукові інтернет-конференції

 Лічильники
Українська рейтингова система

ВПЛИВ РАЦІОНАЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ НА СТАН ШКІРИ ОБЛИЧЧЯ

 
17.02.2023 09:51
Автор: Малишева Анастасія Сергіївна, студентка 3 курсу спеціальності «Медицина», Одеський національний медичний університет, м. Одеса, Україна
[18. Медичні науки;]

Актуальність. На якість нашого життя, і в тому числі здоров'я, впливає безліч різних факторів: навколишнє середовище, спосіб життя, звички та, звичайно ж, їжа. Як говорив Гіппократ: "Ми є те, що ми їмо!" - і справді, кожен продукт у нашому раціоні так чи інакше впливає на стан нашої шкіри. За різними епідемічними даними на частку запалень пов'язаних з дисбалансом у раціоні припадає від 35% до 50%, і далеко не кожен пацієнт дерматолога чи косметолога про це замислюється.

Мета: визначити, перелік продуктів харчування, які здатні негативно впливати на стан шкіри, і розробити рекомендації щодо профілактики розвитку дерматитів.

Матеріали та методи. При вивченні мною впливу гігієни харчування людини на стан шкіри було проведено анкетування 210 респондентів (жінок – 154; чоловіків – 56) віком 18-45 років (середній вік – 23,5) (таб.1).





Таб.1 (росподілення респондентів за віком)


Результати. В результаті опитування виявилося, що 54% мають явно видимі проблем зі шкірою, з яких 10,4% вважають, що це пов’язано з неправильним доглядом, 13,6% вважають, що висипання пов’язані з гормональним фоном організму, а 30% виявили зв’язок між їх харчуванням і кількістю запальних елементів на обличчі (таб.2). Загалом 71% опитаних, час від часу вживають нездорову їжу, таку як фаст-фуд, солодощі і смажені продукти харчування, а 14,3% взагалі не звертають уваги на свій раціон. 







Таб.2 (опис скарг респондентів )

На жаль, у сучасних реаліях дотримуватися режиму та правильності харчування досить важко, але навіть за таких умов можна обмежити вживання харчових продуктів, які негативно впливають на стан шкіри обличчя. Але першочергово в цьому питанні потрібно з’ясувати, чи розуміють респонденти які саме це продукти. Для цього було проведено опитування з метою встановлення, які продукти харчування присутні в раціоні опитаної частини населення.  Загалом більшість (98,1%) обирає овочі (частіше зелені), фрукти, рибу, горіхи, крупи, надає перевагу вареним та запеченим стравам, а не смаженим (таб.3). Але 31%  помиляються і недооцінює вплив молочних і молочнокислих продуктів на стан шкіри. 






Таб.3 (продукти харчування, які, на думку респондентів, позитивно впливають на стан шкіри)

Це питання вивчали дерматологи з Нью-Йоркської медичної школи. Вони дізналися, що молоко підвищує рівень фактору зростання ІФР-1 в організмі, він у свою чергу сприяє збільшенню рівня шкірного сала, що створює закупорки у фолікулах (стаття в «MedicalNewsToday»). Після цього процесу в фолікулі створюється середовище, сприятливе для розвитку більшої частини бактерій, що і є однією з причин шкірних запалень. Також розповсюдженою помилкою є виключення з раціону тільки молока, так як люди часто упускають той факт, що молоко міститься в таких привички в нашому повсякденному житті речах як: лате, сири, різноманітні соуси і так далі. До будівництва свого раціону потрібно підходить доцільно і розглядати його з усіх боків свого життя. 

Висновки. З аналізу зібраної інформації можна зробити висновок, що причиною значною кількісті запалень на шкірі в опитаних мною людей, тобто 30%, є помилки у складанні щоденного раціону. Тобто у кожного третього дисбаланс у харчуванні викликає негативні прояви на шкірі. Це насамперед відображає те, що більша частина з цих 30% просто не інформована у цьому питанні і потребує кваліфікованого аналізу їх харчування.

Список використаних джерел:

1. Вживання молока може викликати акне, URL : https://medpravda.ua/ua/pub_1897

2. Dairy and acne: What is the relationship, URL: https://www.medicalnewstoday.com/articles/dairy-and-acne

3. How nutrition plays a role in skin health, URL : https://enclaire.in/article/how-nutrition-plays-a-role-in-skin-health

________________________


Науковий керівник: Шанигін Антон Вікторович, Одеський національний медичний університет, м. Одеса, Україна





Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License

допомогаЗнайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter


 Інші наукові праці даної секції
ЗМІНА РІВНЯ ГОРМОНІВ ТРОФОБЛАСТА ПРИ НЕВИНОШУВАННІ ВАГІТНОСТІ
24.01.2023 20:28
ВАГІТНІСТЬ ТА СТРЕС У ЖІНОК В УМОВАХ СЬОГОДЕННЯ
17.02.2023 20:19
ДВОХЕТАПНИЙ МЕТОД ЛІКУВАННЯ КОНТРАКТУРИ ДЮПЮІТРЕНА ВАЖКОГО СТУПЕНЯ
17.02.2023 19:51
НОВІТНІЙ ПІДХІД ДО ВИБОРУ ТЕРМІНУ ПРОВЕДЕННЯ ГІСТЕРОСКОПІЧНОЇ МЕТРОПЛАСТИКИ У ЖІНОК З НЕПОВНОЮ ВНУТРІШНЬОМАТКОВОЮ ПЕРЕТИНКОЮ
17.02.2023 19:32
ФІКСАЦІЇ СУХОЖИЛКА ГЛИБОКОГО ЗГИНАЧА ДО НІГТЬОВОЇ ФАЛАНГИ ПАЛЬЦЯ КИСТІ АВТОРСЬКИМ МЕТОДОМ
17.02.2023 18:08
NUTRITIONAL STATUS AND HYPERBILIRUBINEMIA IN THE FIRST MONTH OF LIFE CHILDREN: A PEDIATRIC VIEW
17.02.2023 11:27
ОПТИМІЗАЦІЯ НАВЧАННЯ СТУДЕНТІВ- ІНОЗЕМЦІВ НА КАФЕДРАХ СТОМАТОЛОГІЧНОГО ПРОФІЛЮ
16.02.2023 23:20
ОКРЕМІ ПИТАННЯ ЕПІДЕМІОЛОГІЧНОГО НАГЛЯДУ ЗА ІНФЕКЦІЙНИМИ ХВОРОБАМИ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ
16.02.2023 22:43
ОПТИМІЗАЦІЯ ВЕНТИЛЯЦІЙНОЇ ПІДТРИМКИ ПРИ ГОСТРОМУ РЕСПІРАТОРНОМУ ДИСТРЕС-СИНДРОМІ
16.02.2023 21:04
СИСТЕМА ДІАГНОСТИКИ РІВНЯ СТРЕСУ У ЖІНОК
16.02.2023 12:17




© 2010-2024 Всі права застережені При використанні матеріалів сайту посилання на www.economy-confer.com.ua обов’язкове!
Час: 0.533 сек. / Mysql: 1425 (0.468 сек.)