:: ECONOMY :: ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ  РЕСТОРАННОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА В УКРАЇНІ :: ECONOMY :: ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ  РЕСТОРАННОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА В УКРАЇНІ
:: ECONOMY :: ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ  РЕСТОРАННОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА В УКРАЇНІ
 
UA  RU  EN
         

Світ наукових досліджень. Випуск 29

Термін подання матеріалів

23 квітня 2024

До початку конференції залишилось днів 4



  Головна
Нові вимоги до публікацій результатів кандидатських та докторських дисертацій
Редакційна колегія. ГО «Наукова спільнота»
Договір про співробітництво з Wyzsza Szkola Zarzadzania i Administracji w Opolu
Календар конференцій
Архів
  Наукові конференції
 
 Лінки
 Форум
Наукові конференції
Наукова спільнота - інтернет конференції
Світ наукових досліджень www.economy-confer.com.ua

 Голосування 
З яких джерел Ви дізнались про нашу конференцію:

соціальні мережі;
інформування електронною поштою;
пошукові інтернет-системи (Google, Yahoo, Meta, Yandex);
інтернет-каталоги конференцій (science-community.org, konferencii.ru, vsenauki.ru, інші);
наукові підрозділи ВУЗів;
порекомендували знайомі.
з СМС повідомлення на мобільний телефон.


Результати голосувань Докладніше

 Наша кнопка
www.economy-confer.com.ua - Економічні наукові інтернет-конференції

 Лічильники
Українська рейтингова система

ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ РЕСТОРАННОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА В УКРАЇНІ

 
31.05.2015 22:10
Автор: Макар Оксана Павлівна, кандидат економічних наук, доцент, Національний університет «Львівська політехніка»; Артемчук Аліна Михайлівна, студентка, Національний університет «Львівська політехніка»
[Секція 1. Економіка та підприємництво;]

Ресторанне господарство –  це сфера надання послуг,  яка являється однією з найперспективніших та найприбутковіших справ  в світі. В XXI столітті ресторанна справа, як ніколи раніше, надає найрізноманітніший вибір послуг. Саме в даний вид підприємництва вкладаються великі суми матеріальних коштів, які «виправдовують» себе в декілька разів швидше, аніж кошти вкладені, для прикладу в звичайний магазин. Слід зазначити, що ресторанне підприємництво в Україні знаходиться навіть не на стадії розвитку, а на стадії зародження. За умов жорсткого конкурентного ринку гідно вистояти та збудувати власну мережу вдається далеко не кожному новому закладу.

Зазначимо деякі особливості конкуренції в ресторанному господарстві, а саме:

- будь-який новий заклад орієнтується на певну, а отже -  обмежену клієнтуру;

- особливий характер конкуренції, пов'язаний з виконанням закладами ресторанного господарства функції виробництва продукції, її реалізації і організації споживання;

- конкуруючи між собою заклади особливу уваги приділяють обслуговуванню святкових заходів, прийняття туристів та проведенню ділових зустрічей.

Але, звичайно, найбільшим засобом для конкуренції залишаються ціни на послуги в закладах ресторанного господарства.

Таблиця 1





Джерело: складено авторами


За прогнозами аналітиків розвиток відкритої мережі ресторанного господарства слід очікувати за двома основними напрямками: перший – розвиток підприємств швидкого харчування; другий – розвиток ресторанів середнього рівня. На нашу думку, такі висновки були зроблені враховуючи матеріальні можливості потенційних клієнтів, та за умов не стабільного політичного та економічного становища країни.


Отже, проаналізувавши аспекти розвитку  ресторанного підприємництва в Україні, можна зробити висновки про те, що даний вид підприємництва знаходиться на стадії зародження. Для того, щоб утриматись в середовищі жорсткої конкуренції ресторатори повинні чи не щодня вводити нові інновації, щоб залишитись у своєму сегменті та бути на декілька кроків попереду конкурентів.


Список використаних джерел:


1. Алексєєв Д. Ресторан за інтересами // Журнал "Ресторанні відомості", №101, 2006. – С. 12-14.


2. Барановський В.А. Ресторанний бізнес: Навчальний посібник. – РнД.: Фенікс, 2005. – 220 с.


3. Бородіна В.В. Ресторанно-готельний бізнес: Облік, податки, маркетинг, менеджмент. – М.: Книжковий світ, 2003. – 165 с.


4.[Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://www.rusnauka.com/14_APSN_2008/Economics/32215.doc.htm


5.[Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://tourlib.net/statti_ukr/yashyna.htm





Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License

допомогаЗнайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter


 Інші наукові праці даної секції
ФІНАНСОВИЙ ПЛАН ПІДПРИЄМНИЦТВА
29.05.2015 15:04
ВДОСКОНАЛЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЙНО-УПРАВЛІНСЬКОГО МЕХАНІЗМУ ЗДІЙСНЕННЯ ДЕРЖАВНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ У СФЕРІ ЗБЕРЕЖЕННЯ ЛІСІВ
26.05.2015 15:21
ЕКОНОМІЧНИЙ ПОТЕНЦІАЛ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА ,ЙОГО ОЦІНКА ТА УДОСКОНАЛЕННЯ УПРАВЛІННЯ
26.05.2015 09:57
СУЧАСНИЙ СТАН ФУНКЦІОНУВАННЯ НАЦІОНАЛЬНИХ ТА МІЖНАРОДНИХ КОРПОРАЦІЙ В УКРАЇНІ
25.05.2015 22:33
ОСОБЛИВОСТІ РЕФОРМУВАННЯ АГРАРНОГО СЕКТОРУ ЕКОНОМІКИ ТА ФОРМУВАННЯ ГОСПОДАРСЬКИХ СТРУКТУР РИНКОВОГО ТИПУ
20.06.2015 19:08
ДИВЕРСИФІКАЦІЯ ЕКОНОМІКИ ЯК ІНСТРУМЕНТ УДОСКОНАЛЕННЯ РОЗВИТКУ СІЛЬСЬКИХ ТЕРИТОРІЙ
03.06.2015 20:52
УПРАВЛІННЯ МАТЕРІАЛЬНИМИ ТА ФІНАНСОВИМИ ПОТОКАМИ ПІДПРИЄМСТВА
03.06.2015 16:34
ДЕРЖАВНО-ПРИВАТНЕ ПАРТНЕРСТВО: СУТЬ, ЗАРУБІЖНИЙ ДОСВІД ТА МОЖЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ У СКЛАДОВИХ ГУМАНІТАРНОЇ СФЕРИ
02.06.2015 12:13
ОСНОВНІ ПРИНЦИПИ РЕГІОНАЛЬНОГО СТРАТЕГІЧНОГО ПЛАНУВАННЯ
02.06.2015 12:00




© 2010-2024 Всі права застережені При використанні матеріалів сайту посилання на www.economy-confer.com.ua обов’язкове!
Час: 0.247 сек. / Mysql: 1396 (0.195 сек.)