:: ECONOMY :: АНАЛІЗ ДІЮЧОЇ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ І ФУНКЦІОНАЛЬНІ ОБОВ’ЯЗКИ ПЕРСОНАЛУ ПІДПРИЄМСТВА «VILLA «ЗАТИШНА» :: ECONOMY :: АНАЛІЗ ДІЮЧОЇ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ І ФУНКЦІОНАЛЬНІ ОБОВ’ЯЗКИ ПЕРСОНАЛУ ПІДПРИЄМСТВА «VILLA «ЗАТИШНА»
:: ECONOMY :: АНАЛІЗ ДІЮЧОЇ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ І ФУНКЦІОНАЛЬНІ ОБОВ’ЯЗКИ ПЕРСОНАЛУ ПІДПРИЄМСТВА «VILLA «ЗАТИШНА»
 
UA  RU  EN
         

Світ наукових досліджень. Випуск 30

Термін подання матеріалів

24 травня 2024

До початку конференції залишилось днів 16



  Головна
Нові вимоги до публікацій результатів кандидатських та докторських дисертацій
Редакційна колегія. ГО «Наукова спільнота»
Договір про співробітництво з Wyzsza Szkola Zarzadzania i Administracji w Opolu
Календар конференцій
Архів
  Наукові конференції
 
 Лінки
 Форум
Наукові конференції
Наукова спільнота - інтернет конференції
Світ наукових досліджень www.economy-confer.com.ua

 Голосування 
З яких джерел Ви дізнались про нашу конференцію:

соціальні мережі;
інформування електронною поштою;
пошукові інтернет-системи (Google, Yahoo, Meta, Yandex);
інтернет-каталоги конференцій (science-community.org, konferencii.ru, vsenauki.ru, інші);
наукові підрозділи ВУЗів;
порекомендували знайомі.
з СМС повідомлення на мобільний телефон.


Результати голосувань Докладніше

 Наша кнопка
www.economy-confer.com.ua - Економічні наукові інтернет-конференції

 Лічильники
Українська рейтингова система

АНАЛІЗ ДІЮЧОЇ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ І ФУНКЦІОНАЛЬНІ ОБОВ’ЯЗКИ ПЕРСОНАЛУ ПІДПРИЄМСТВА «VILLA «ЗАТИШНА»

 
19.06.2023 22:15
Автор: Папіровий Данило Кирилович, студент, Поліський національний університет
[17. Соціальні комунікації;]

Готель «Villa «Затишна» має достатню кількість постійних відвідувачів та, загалом, не поступається конкурентам в якості та професійності надання послуг. Цьому сприяє аспект трудового потенціалу, який кожного дня показує персонал підприємства. Всі робітники мають достатній досвід, високу кваліфікацію та, найголовніше, бажання працювати та виводити свій заклад на вищий рівень туристичного ринку.

Їх чисельність складає 16 осіб, але кожен з них безумовно якісно виконує свої функції та обов’язки, без цього неможливо налагодити процеси обслуговування і досягти навіть середнього рівня якісного надання послуг.

Функціональні обов'язки персоналу, який найбільше часу проводить із відвідувачами є різними. Вони змінюються залежно від посади, служби, яка виконує роботу та інших чинників. В основному, до задач адміністратора відносять: 

-приймають постояльців, виконують процес оплати, реєструють заїзд та виїзд людей;

-ведуть всю необхідну документацію, яка виникає при обслуговуванні споживачів.

Загальний розподіл функцій готелю по категоріям служб працівників розглянуто в табл.2., в якій видно певну сегментацію. В основному, директор регулює всі процеси, виникаючі в процесі роботи, але виконує їх адміністратор, який і розподіляє всі обов’язки в решті-решт між персоналом. Більше того, у функціональній таблиці є моменти, які і розробляє і виконує сам адміністратор.

Таблиця.2.

Функціональний розподіл праці в сфері управління персоналом





Аналізуючи дані роботи персоналу готелю, було зрозуміло, що трудовий потенціал робітників та закладу, в цілому, є дуже позитивним, адже плинність кадрів не зменшує кількість працівників, а навпаки збільшує з кожним роком. Табл.3. показує статистичну картину вище сказаного.

Таблиця.3.

Порівняльна оцінка зміни чисельності персоналу готелю за 2018-2020 рр.






Джерело: створено автором на основі [1]

Тобто, старий колектив зберігається, а до нього ще й додаються нові співробітники. Це говорить про те, що трудовий потенціал тільки зростає, а мотиваційний аспект працює якісно та заохочує персонал виконувати свою роботу із задоволенням.

Отже, трудовий потенціал підприємства формується з внутрішніх якостей, можливостей найманих працівників та засобів реалізації цих можливостей. Можна зробити висновок, що ефективність реалізації трудового потенціалу як кожного працівника, так і трудового колективу залежить від умов, у яких здійснюється трудова діяльність. Трудовий потенціал підприємства у загальному розумінні характеризує можливості працівника трудового колективу, спрямовані на досягнення певної мети.

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

1.Villa «ЗАТИШНА». Karpaty.info. URL: https://www.karpaty.info/ua/uk/if/nd/mykulychyn/hotels/villa.zatyshna/ (дата звернення 02.05.2023) 

2.Персонал. Вікіпедія. URL: https://uk.wikipedia.org/wiki/Персонал ( дата звернення 19.04.2023)

3.Villa "Затишна". Facebook. URL: https://www.facebook.com/villaZATYSHNA/ (дата звернення 03.05.2023)


________________________________________________________________________

Науковий керівник: Валінкевич Наталія Василівна, доктор економічних наук, професор, Поліський національний університет

Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License

допомогаЗнайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter




© 2010-2024 Всі права застережені При використанні матеріалів сайту посилання на www.economy-confer.com.ua обов’язкове!
Час: 0.203 сек. / Mysql: 1425 (0.157 сек.)