:: ECONOMY :: ВПРОВАДЖЕННЯ МАРКЕТИНГОВОЇ ІНФОРМАЦІЙНОЇ СИСТЕМИ НА ПІДПРИЄМСТВАХ СПОЖИВЧОЇ КООПЕРАЦІЇ З МЕТОЮ ПІДВИЩЕННЯ ЇХ КОНКУРЕНТНОСПРОМОЖНОСТІ :: ECONOMY :: ВПРОВАДЖЕННЯ МАРКЕТИНГОВОЇ ІНФОРМАЦІЙНОЇ СИСТЕМИ НА ПІДПРИЄМСТВАХ СПОЖИВЧОЇ КООПЕРАЦІЇ З МЕТОЮ ПІДВИЩЕННЯ ЇХ КОНКУРЕНТНОСПРОМОЖНОСТІ
:: ECONOMY :: ВПРОВАДЖЕННЯ МАРКЕТИНГОВОЇ ІНФОРМАЦІЙНОЇ СИСТЕМИ НА ПІДПРИЄМСТВАХ СПОЖИВЧОЇ КООПЕРАЦІЇ З МЕТОЮ ПІДВИЩЕННЯ ЇХ КОНКУРЕНТНОСПРОМОЖНОСТІ
 
UA  RU  EN
         

Світ наукових досліджень. Випуск 29

Термін подання матеріалів

23 квітня 2024

До початку конференції залишилось днів 27



  Головна
Нові вимоги до публікацій результатів кандидатських та докторських дисертацій
Редакційна колегія. ГО «Наукова спільнота»
Договір про співробітництво з Wyzsza Szkola Zarzadzania i Administracji w Opolu
Календар конференцій
Архів
  Наукові конференції
 
 Лінки
 Форум
Наукові конференції
Наукова спільнота - інтернет конференції
Світ наукових досліджень www.economy-confer.com.ua

 Голосування 
З яких джерел Ви дізнались про нашу конференцію:

соціальні мережі;
інформування електронною поштою;
пошукові інтернет-системи (Google, Yahoo, Meta, Yandex);
інтернет-каталоги конференцій (science-community.org, konferencii.ru, vsenauki.ru, інші);
наукові підрозділи ВУЗів;
порекомендували знайомі.
з СМС повідомлення на мобільний телефон.


Результати голосувань Докладніше

 Наша кнопка
www.economy-confer.com.ua - Економічні наукові інтернет-конференції

 Лічильники
Українська рейтингова система

ВПРОВАДЖЕННЯ МАРКЕТИНГОВОЇ ІНФОРМАЦІЙНОЇ СИСТЕМИ НА ПІДПРИЄМСТВАХ СПОЖИВЧОЇ КООПЕРАЦІЇ З МЕТОЮ ПІДВИЩЕННЯ ЇХ КОНКУРЕНТНОСПРОМОЖНОСТІ

 
20.02.2014 18:51
Автор: Бондар Ольга Петрівна, студентка Вінницького кооперативного інституту; Каправий В.В., викладач кафедри маркетингу Вінницького кооперативного інституту
[Секція 2. Менеджмент. Маркетинг;]
Світова економічна криза  суттєво вплинула  на діяльність споживчої кооперації, яка перебуває у кризовому становищі. Спад обсягів ви¬робництва, нестабільність фінансово-кредитної системи, стрімке підвищення цін на товари і послуги, низька середньомісячна зарплата населення, яка обу¬мовлює його купівельну спроможність, призвели до значного скорочення обсягів діяльності окремих галузей системи. Окрім того сучасна ринкова ситуація відрізняється високим рівнем конкуренції та не¬визначеністю кон'юнктури, що вимагає від споживчої кооперації оперативного розв'язання багатьох складних завдань,найважливішим з них є максимальне використання потенційних можливостей і формування здатності швидко адаптуватися до ситуації на ринку.
У сучасних умовах потреба підприємств споживчої кооперації в маркетинговій інформації постійно зростає — і фахівці з маркетингу часто відчувають брак достовірних, актуальних і вичерпних даних. Вирішення проблеми збору та використання маркетингової інформації полягає у створенні систем, що акумулюють маркетингову інформацію, — маркетингових інформаційних систем (МІС).
МІС повинна розпізнавати конкретний вид інформації, що є необхідною в різних центрах прийняття рішень на підприємстві, та активно взаємодіяти із зовнішнім середовищем. У її структурі повинні міститися такі підсистеми: аналіз потреб у інформації, збір, оброблення, аналіз та інтерпретації інформації, а також ефективне використання результатів дослідження з метою розробки антикризових маркетингових програм.
Для ефективного функціонування маркетингу на підприємствах споживчої кооперації необхідно налагодити роботу  чотирьох підсистеми МІС.
1. Системи внутрішньої звітності підприємства.Ця система акумулює дані про фінансовий стан і результати діяльності підприємства.
2. Системи збору поточної маркетингової інформації — це комплекс джерел і процедур, які застосовують для отримання щоденної інформації про різні події, що відбуваються на ринку.
3. Системи маркетингових досліджень, що дасть змогу оперувати інформацією, отримання якої потребує проведення окремого дослідження.
4. Аналітичної системи маркетингу, що охоплює прогресивні засоби аналізу даних і проблемних ситуацій.
Таким чином впровадження МІС на підприємствах споживчої кооперації є об'єктивною потребою, зумовленою сутністю інформаційного суспільства, основним принципом якого є те, що інформація є основним джерелом формування конкурентоспроможності підприємств.

Список використаних джерел:
1. Павленко А. Ф., Войчак А. В., Примак Т. О. Маркетингові комунікації: сучасна теорія і практика: Монографія. — К.: КНЕУ, 2005. — 480 с.
2. http://uam.kneu.kiev.ua/; http://uam.iatp.org.ua/ // Офіційний сайт Української асоціації маркетингу


Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License

допомогаЗнайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter


 Інші наукові праці даної секції
РОЗВИТОК МАЛОГО ГОТЕЛЬНОГО БІЗНЕСУ
26.02.2014 13:44
СТАН ЕКОЛОГІЧНОЇ СТАНДАРТИЗАЦІЇ В УКРАЇНІ
06.02.2014 13:43




© 2010-2024 Всі права застережені При використанні матеріалів сайту посилання на www.economy-confer.com.ua обов’язкове!
Час: 0.181 сек. / Mysql: 1367 (0.136 сек.)